Puutarhanhoito syksyllä

Puutarhanhoito syksyllä kauniin ja terveen puutarhan puolesta

Syksy on puutarhanhoidon kannalta tärkeää aikaa vuodesta. Oikeilla toimenpiteillä voit valmistella puutarhasi talvea varten ja luoda pohjan terveelle ja kukkivalle keväälle. Seuraavassa on muutamia tärkeitä vinkkejä syksyiseen puutarhanhoitoon:

1. poista lehdet

Säännöllinen lehtien poisto on tärkeää, jotta nurmikot ja kukkapenkit pysyvät terveinä. Lehdet voivat tukahduttaa nurmikon ja aiheuttaa epäterveelliset olosuhteet, jotka suosivat tauteja. Poista lehdet haravalla ja laita ne kompostiin.

2. leikataan kasveja

Leikkaa kuolleet tai sairaat kasvinosat pois. Tämä edistää tervettä kasvua seuraavana vuonna ja ehkäisee tautien leviämistä. Perennoja ja ruohoja voidaan myös leikata hieman talven varalle.

3. multaa sängyt

Multaaminen suojaa maaperää eroosiolta, sitoo kosteutta ja hillitsee rikkaruohoja. Kerros kuorimultaa, lehtiä tai kompostia varmistaa, että maaperä pysyy suojattuna ja ravinteikkaana talvella.

4. sipuleiden ja mukuloiden istuttaminen

Syksy on ihanteellinen aika istuttaa keväällä kukkivia sipuleita, kuten tulppaaneja, narsisseja ja krookuksia. Nämä sipulit tarvitsevat kylmän talven kukkiakseen keväällä. Istuta ne hyvin vettä läpäisevään maaperään ja varmista oikea istutussyvyys.

5. nurmikonhoito

Nurmikko tarvitsee hoitoa myös syksyllä. Leikkaa se vielä kerran ja lannoita tarvittaessa kaliumlannoitteella. Tämä vahvistaa juuria ja valmistelee nurmikkoa talvikuukausia varten.

6. sadonkorjuu ja varastointi

Kerää viimeiset vihannekset ja yrtit ja säilytä ne asianmukaisesti. Joitakin juureksia voidaan säilyttää kosteassa hiekassa, kun taas yrttejä voidaan säilyttää kuivaamalla. Muista tarkistaa hedelmäpuut ja korjata mahdolliset hedelmät.

7. ylläpitää työkaluja

Puhdista ja huolla puutarhatyökalut ennen talvehtimista. Terävät työkalut helpottavat työskentelyä ja pidentävät laitteiden käyttöikää. Poista maa- ja kasvijätteet ja öljyä metalliosat ruostumisen estämiseksi.

8. tyhjennä vesiputket

Älä unohda tyhjentää vesiputkia ja kastelujärjestelmiä pakkasvaurioiden välttämiseksi. Tyhjennä vesi letkuista, hanoista ja sadettimista ennen kuin lämpötila laskee pakkasen alapuolelle.

Näiden vinkkien avulla voit varmistaa, että puutarhasi lähtee talveen terveenä ja hyvin hoidettuna ja kukkii täydessä loistossaan keväällä. Nauti syyskaudesta puutarhassa ja odota innolla tulevaa puutarhakautta!

Kysymykset & Vastaukset

Ei kysymyksiä vielä

Kysy kysymys

Kaupan edustaja tai muut asiakkaat tulevat vastaamaan kysymykseesi.

Kiitos kysymyksestä!

Kysymyksesi on vastaanotettu ja siihen vastataan pian. Älä lähetä samaa kysymystä uudelleen.

Virhe

Warning

Virhe kysymyksen tallentamisessa. Ole hyvä ja ilmoita tästä verkkosivuston ylläpidolle. Lisätietoja:

Lisää vastaus

Kiitos vastauksestasi!

Vastauksesi on vastaanotettu ja julkaistaan pian. Älä lähetä samaa vastausta uudelleen.

Virhe

Warning

Vastaustasi tallennettaessa tapahtui virhe. Ilmoita siitä sivuston ylläpitäjälle. Lisätietoa:

TOP-myyjä

Robert-Klaasin puutarhatyökalut

Puutarhurin lonkka Robert-Klaasilta

Arviot

25,95  sis. alv.

Arviot

27,95  sis. alv.

Arviot

18,95  sis. alv.

Krumpholz puutarhatyökalut

1426 – Gierschjäter – 14 cm tuhkakahva

Arviot

14,95  sis. alv.

Arviot

66,95  sis. alv.

Arviot

37,95  sis. alv.