taottu sappie / handsappie Krumpholz 1799:stä

Arviot

42,95  sis. alv.

Arviot

60,95  sis. alv.

Arviot

10,95 44,95  sis. alv.
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.

Sappie yleiskäyttöinen apulainen

Sappie on hyödyllinen monikäyttöinen työkalu, erityisesti puuntyöstöön. Yksinkertaisesti sanottuna se on vasaran ja käännettävän koukun yhdistelmä – niin sanotusti pidennetty varsi tai kahva puukappaleille.

Sovellusalueesta riippuen sitä on saatavana eri malleina ja pituuksina, mutta sen muoto on aina sama, sillä se on avainasemassa. Sappie koostuu hieman kaarevasta teräskärjestä, joka on kiinnitetty kahvaan noin 120°:n kulmassa ja joka on muotoiltu litteäksi iskukappaleeksi takana.

Tämä pieni apuri helpottaa monenlaisia tehtäviä: Sappies vähentää tai helpottaa peruuttamista, liikkumista ja puukappaleiden asettamista halkaisulaitteeseen. Se vähentää myös pienempien puupalojen nostamiseen ja käsin tarttumiseen tarvittavaa voimaa, koska käyttäjän ei tarvitse kumartua niin alas, vaan hän voi nostaa niitä sappie-otteella. Sappien vipuvaikutusta voidaan käyttää myös nostamaan puuta muutaman senttimetrin verran, kun sahataan puuta määrämittaan, jotta toinen mies ei osu moottorisahalla maahan tai metsäpolkuun sahatessaan.

Puu kahvassa yhdellä iskulla

Sappie on yhtä hyödyllinen kuin helppo käyttää: Vasaroi vain kärki puuhun, ja puu on hallinnassa. Näin makaavaa tukkia voidaan vetää, nostaa tai kääntää vasaroidulla kärjellä vasaroimalla kärki tukin alle. Sappie vapautetaan sitten yksinkertaisesti painamalla sitä eteenpäin.

Turvallisuusohjeet Sappien kanssa työskentelyä varten

Sappieta käytettäessä on kuitenkin huolehdittava siitä, että työskentelet selinmakuulla ja lyöt puuhun pystysuoraan, jotta vältyt loukkaantumiselta, jos liukastut puusta, kun isku kohdistuu vartaloosi.

Siirrettävän puun painoa ei myöskään saa koskaan aliarvioida, vaikka voimakas vipuvaikutus vähentäisikin sitä huomattavasti. Erityisen kiperiä tukkeja ei siis pitäisi vetää alas sappie-avustimella vaan köyden avulla.

Koska kevyt isku riittää lyömään sappien puuhun, eikä sitä tarvitse lyödä yläviistoon, sappie on metsätyöväline, jonka loukkaantumisriski on pieni, kun sitä käytetään oikein.

Suositus väärennetyistä sapioista

Krumpholzin taotut sappiat ovat erityisen suosittuja metsätyöntekijöiden sekä puutarhureiden ja maisemanhoitajien keskuudessa. Ne ovat käteviä, tukevia ja saatavilla neljässä eri koossa. Jokaisessa on tuhkakahva tai erityisen tukeva hickorykahva.

Paras hintatakuu

Jos löydät edullisemman hinnan (sis. toimituskulut) toisesta jälleenmyyjästä, saat tämän Krumpholz-tuotteen meiltä samaan hintaan.

Tämä takuu on voimassa enintään 14 päivää ostopäivästä. Tämä ei koske varastojen purkamisesta, maksukyvyttömyydestä ja huutokaupoista johtuvaa erikoismyyntiä.